Alexander Girards tredimensionella julkrubba

Igår fick jag ett nyhetsbrev från en av mina favoriter vad gäller typsnitt, nämligen House Industries. Detta set har funnits några år och jag gillar det bara mer och mer, mönster, färger, ja allt i en underbart härlig kombination. De tredimensionella figurerna är handtryckta och baserade på en av Alexander Girards illustrationer som hänger i hans sons hus. Girard hade en enorm samling julkrubbor och hans sista år i livet spenderade han med att ta hand om dessa för att sedan skänka dem vidare till the International Museum of Folk Art i Santa Fe där han har en helt egen avdelning. Just nu har House Industries 25% rabatt på allt Alexander Girard men med en prislapp på julkrubban på USD 800 blir hålet i plånboken ändå allt för stort, men man kan ju drömma…

 

2013/12/21 - 21:55

Malin - Men hej Petra!
Hit hittade jag igen via en helt annan blog och inser att det här ser väldigt bekant ut =) Så minns jag dig från scraptiden då jag också gick under namnet slösa/malin.d och sprang titt som tätt in på din gamla blogg :D
Men nu scrappas det inte så värst mycket längre däremot bakas det en hel del det ena avlöser det andra! Ännu roligare blev det när jag ser min gamla granne Linda, några inlägg nedanför, vad kul att du tagit deras bröllopsfoton, världen är liten.
Kram pådig och God Jul!

2012/11/23 - 15:22

Maria - Åh, så jättefin, helt underbar!

Din e-mailadress publiceras eller delas aldrig med utomstående part. Obligatoriska fält är markerade *

*

*