Om hur jag träffade världens bästa Lotta!

Alldeles för många om och men har kommit mellan den sedan länge planerade uppstarten av mitt bloggande här på min förhållandevis nya hemsida. Som så många andra gånger förut hindrar perfektionismen mig och mitt mantra “Done is better than perfect” har jag ofta svårt att leva efter själv. Mitt möte för ungefär ett år sedan med världens bästa Lotta kunde därför inte ha kommit lägligare.

Så här började det som har blivit en fin vänskap och ett härligt givande samarbete: jag tror att det var Lisa Sunderraj Bjerre som på facebook tipsade om en ny bok som kommit ut. Full Koll hette den och jag blev omedelbart tilltalad, inte bara av omslaget (av ingen mindre än den fantastiska Lotta Kühlhorn) utan framförallt av undertexten “konsten att bli mer effektiv och kreativ i vardagen“. Jag blev nyfiken, ville veta mer, beställde boken och började följa Lotta på Twitter. Lotta blev som tur var i sin tur nyfiken (ja, företagsnamnet petrified in pink har visst den effekten har jag märkt:-) och vi blev “vänner” även på Facebook. Kort därefter fick jag efter några veckors facebook/twitter-kontakt chansen att träffa henne “på riktigt” och ta del av hennes klokskaper på ett mycket intressant föredrag, ett mycket givande möte!

Jag kan idag kalla Lotta min coach och våra möten är alltid så givande.  Som egenföretagare saknar jag mest någon att “bolla idéer” med, någon som faktiskt är insatt i just min rörelse och de problem som just jag har. Att få hjälp att se till helheten och inte fastna i de små detaljerna, att föra företaget framåt. Lotta ställer de rätta frågorna så att jag lär mig att svaren faktiskt redan finns inom mig, de kan ibland bara behöva lite hjälp att komma ut:-) Jag är så tacksam för att ha världens bästa Lotta i mitt liv.

Som en mycket klok kvinna skriver i sin bok (s. 99)

“Svårigheten att påbörja Viktiga projekt handlar ofta om ren och skär prestationsångest. Rädslan för att misslyckas. Precis som säljskräcken. Eller prata-inför-folk-fobin. Och skrivkrampen växer för varje gång du ger den rätt. Precis som alla andra rädslor”.

Så nu när jag har skrivit detta första inlägg hoppas jag att du vill fortsätta att komma hit. Här kommer jag på regelbunden basis dela med mig av vad jag gillar i form av favorittypsnitt, härliga färgkombinationer, fina förpackningar, ljuvliga mönster, underbar formgivning och ett och annat tips på bra tjänster. Välkommen igen!

2012/06/09 - 23:07

Matilda - Låter som en bok jag absolut skall införskaffa!

2012/05/11 - 23:14

Jennica - Välkommen tillbaka till bloggandet! Det ska bli kul att återigen följa dig.
Hoppas du får en skön helg,
Kram Jennica

Din e-mailadress publiceras eller delas aldrig med utomstående part. Obligatoriska fält är markerade *

*

*